Marzieh Amiri, från Afghanistan undrade också varför medierna inte kan rikta fokus på de positiva aspekter av invandring. – Jag har börjat arbeta och betala skatt redan sju månader efter att jag kom till Sverige. Och jag är inget undantag eller ensam, jag känner många nyanlända kvinnor som arbetar. De som har flytt hit tar med sig också resurser som samhället kan ha nytta av. Men de positiva aspekterna intresserar inte medierna, beklagade Amiri. – Jag är en individ. Jag kan en dag bli statsminister i Sverige! Men enligt medierna är jag bara en kvinna från Afghanistan. Amiri kritiserade dessutom mediebilden av kvinnor från Afghanistan som offer och förtryckta, en bild hon menar inte är nyanserad. – Vi har starka kvinnor, utbildade och kunniga kvinnor i Afghanistan. https://feministisktperspektiv.se/2016/04/26/det-talas-och-rapporteras-om-oss-nu-vill-vi-ta-ordet/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s